İpek Yolu Haber Ajansı

Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Şahin Yerel Seçim Varmış gibi Çalışıyor

Ekonomik anlamda bunalan esnaf ve vatandaşların Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Salih Şahin bizzat ayaklayaklarına giderek dertlerini, sıkıntılarını ve beklentilerini dinliyor. Vefat eden siyasi lider Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın oğlu Dr. Fatih Erbakan tarafından 3 yıl önce kurulan ve halkın büyük bir teveccüh ile karşıladığı Yeniden Refah Partisi’nin Samsun İl Başkanı Salih Şahin’in son aylardaki sergilemiş olduğu performans takdir topluyor. İl ve ilçe teşkilatlarını yen

 Seçim dönemi harici kendilerini siyasetçilerin ziyaret etmesine alışık olmayan esnaf ve vatandaşlar Şahin ve ekibinin son aylardaki stratejisini memnuniyetle karşılıyor.

Türkiye’de bu zamana kadar siyasi anlayış vatandaşın kapısına seçimden seçime gitmek olarak yürütüldüğünü ve vatandaşın bu yüzden siyasetten muzdarip olduğunu kaydeden İl Başkanı Şahin, "Mevcut hükümet para politikalarında zamansız şekilde ülke ekonomisinin kaldıramayacağı bir dönemde yüksek faiz düşük kur politikasını, düşük faiz yüksek kur politikası olarak değiştirme hamlesi ekonomiyi içinden çıkılmaz bir girdaba atmıştır. Bu zamansız politika değişikliği sebebiyle orta  ölçekli firmaların ayakta kalması mümkün görünmemektedir ve hükümetin buna önlem olarak hiç bir çalışması bulunmadığı ortadadır." dedi.

Esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde en çok karşılaştıkları şikayetin ekonomi üzerine olduğunu vurgulayan Şahin "Makamda oturarak vatandaşın halini anlamak mümkün değil. Vatandaşımızın arasına karıştığımızda ülkemizin içinden geçtiği büyük ekonomik buhran ortaya çıkmaktadır. Vatandaş açlıkla boğuşmaktadır. Bu ekonomik çıkmazın kurtuluş reçetesi üretimden geçmektedir. Yeniden Refah Partisi olarak ülkemizin ve ekonomimizin şahlanması için önceliğin üretim ekonomisine geçilmesi gerekliliğini her platformda dile getiriyoruz." diye konuştu.

Vatandaş banka borçları ile boğuşurken hükümet milletin feryadına adeta kulak tıkadığını öne süren Şahin, "Ülkemizin ekonomik olarak içinde bulunduğu sıkıntılar değerli vatandaşlarımızın malumlarıdır. Birçok vatandaşımız açlık veya yoksulluk sınırının altında yaşamakta, bu sebeple vatandaşın bankalara borcu her geçen gün katlanarak artmakta, mevcut iktidar ise bu duruma çözüm üretememektedir. Borç, faiz ve ithalata dayalı ekonominin refah seviyesini artırmayacağı ve ülkede sürdürülebilir bir kalkınmayı oluşturamayacağını en sade vatandaşımız dahi görmekte ve bu sıkıntıları bizzat yaşamaktadır." şeklinde konuştu.

HABER: NURİ GÜLER
İPEK YOLU HABER SAMSUN

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz