İpek Yolu Haber Ajansı

YOZGAT TA ÇİÇEKLER AÇTI


Gurbetçi Höke Kendi Memleketi Yozgat'a Yatırım Yaptı.İpek Haber yerinde ziyaret etti. gurbetçi Bülent HÖKE neden yöresel ürünler değil de çiçekçilik işletmesini YOZGAT a kendi memleketine kurduğunu İPEKYOLU HABER e anlattı.

 Görüntünün olası içeriÄŸi: 2 kiÅŸi, Kelami Akdemir dahil, gökyüzü, güneÅŸ gözlüğü ve açık hava

 

Yozgat İli Sarıkaya İlçesi Toprakpınar Köyünde gurbetçi Bülent HÖKE uzun yıllar Hollanda da Çiçekçilik üzerine aldığı bilgi ve tecrübesini memleketine yatırım olarak dönüştürdü.

Yozgat yöresi genel olarak Tarım ve Hayvancılığa dayalı yapısı ile bilinirken farklı bir alanda yatırımın gelmesi tüm dikkatleri Yozgat'a çevirdi.

Konuyla ilgili İşletmeci Bülent Höke'yi kendi kurduğu işletmesinde ziyaret ederek bilgiler aldık.

HÖKE yapmış olduğu yatırımı anlatırken şunları söyledi." Öncelikle sözlerime başlarken İPEKYOLU HABER olarak değer verip bizzat gelerek yerinde gözlemlemeniz beni ziyadesiyle memnun etmiştir.Teşekkür ederim. Dedi.

Ben uzun yıllar Hollanda da yaşıyorum orada yine Çiçekçilik işinde çalışıyorum.Edindiğim bilgi ve tecrübelerimi memleketime yansıtarak belki de yörenin yapısına uygun olmayan bir işletmeyi kurdum.İlk günler çevremiz olayı biraz garipsedi çünkü alışılmış bir üretim tesisi değil buralarda genelde hayvancılık ağırlıkta yatırımlar yapılmaktadır.

Kendi köyümde kendi arazimde bu yatırıma başladığımda kendi köylülerim bile zaman zaman acımasızca eleştirdiler.Halen de böyle bir yatırımın köyümüze geldiğine sevinecekleri yerde bazı zorluklar çıkarmaya çalışmaları beni kararımdan ve azmimden vaz geçirmedi geçiremezde ben inanarak kendi topraklarımda bunu yapacağım başaracağım dedim ve başardım şükürler olsun.

Tamamıyla kendi öz sermayem ile kurduğum işletmemde ürettiğim şakayıkları ülkenin her tarafına soğuk havalı özel aracımızla sevk ederek piyasaya hitap ediyoruz.

İlerleyen zamanlarda sera sistemine geçerek üretimin daha erkene alınmasını sağlayacağız.Çiçek sevgidir Çiçek hoşgörüdür güzelliktir be hayata hep güzel baktım güzel görüyorum.İnsanların hakkımda ileri geri konuşmasına çok aldırmıyorum.Biliyorum ki her kes kendinde ne varsa ondan verir.Benim gönlümde sevgi var hoşgörü var.İnsanlara hizmet var kendi topraklarımda üretime istihdama katkı sağlamak adına çaba var gayret var.

Şu ana kadar bir resmi ziyaret işletmemize yapılmamıştır.Belki de ilk detaylı ziyareti siz yaptınız bu anlamda teşekkür ederim.Umarız yetkililer kurum ve kuruluşlar ziyarete gelirler kendi memleketlerinde ki bu güzellikleri görürler.Yozgat ı hatta tüm Türkiye yi Türkiye nin tam ortasında bulunan bu yöreyi tanımalarını görmelerini arzu ediyorum.

 

Talep nereden gelirse gelsin talep e cevap verecek kadar şükür üretiyoruz.Türkiye de bulamayacağınız türde çiçekler üretiyoruz.Evet iddialı olabilir bu sözüm ama gerçektir.Bu sektörü bilenler bizi anlayacaktır.

Benim görüşüm alışılmışın dışında yörenin alternatif ürünlere yönelmesi gerekir.Farklı alanlarda ürünlerin yetiştirilmesi gerekir.

Yine ilçemizde bildiğim kadarıyla bir hemşehrimiz elma üreticiliği yapmaktadır.Bunlar güzel gelişmeler her kes bir şeyler üretsin.Benim işim bu anladığım işimi yapıyorum.Üretmek çok üretmek çalışmak gerekiyor.Ben tekrar ziyaretinize teşekkür eder tüm hemşehrilerime Türkiyenin her yöresinden talepte bulunan vatandaşlarımıza aracılığınız ile şükranlarımı sunuyorum."dedi.

 

 

HABER: KALEMİ AKDEMİR

İPEKYOLU HABER YOZGAT

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz