İpek Yolu Haber Ajansı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Otizimli bireyler için büyük destek.


       İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer otizmli bireylere destek olmak için güzel bir projeye imza attı. Başkan Soyer ve Anadolu Otizm Vakfı Başkanı Nüvit Uyar otizmli bireylerin hayatını kolaylaştıracak olan Otizm Yerleşkesi Projesi’ni birlikte imzaladılar. Sevilen sanatçı Haluk Levent, yerleşkenin inşaatı için yapılan kampanyanın yüzü oldu. 
        Otizm Yerleşkesi mülkiyeti Izmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Güzelbahçe’deki arsa üzerine inşa edilecek. Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen törene Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve birçok davetli katıldı.
         Başkan Soyer yaptığı konuşmada imzalanan protokol ile otizmli bireyler, aileleri ve otizm konusunda çalışma yapan profesyonellerin eğitim konularında desteklenmesi ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülmesi için çalışacaklarını söyledi.
       Türkiye’de ilk ve tek olan Farkındalık Merkezi’nin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulduğunu belirten Tunç Soyer, "ikincisini önümüzdeki günlerde Örnekköy Yerleşkesinde açacağız. Bu merkezimizde engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekiyor, onların karşılaştıkları sıkıntıları, toplumun diğer kesimlerine uygulamalı olarak anlatıp farkındalık yaratıyoruz" dedi.
        Vakfın mütevelli heyetinde yer alan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ; "Engellilerimizle ilgili, otizmli vatandaşlarımızla, kardeşlerimizle ilgili her ne yaparsak bu onlara verilen lütuf olmaz. Bu hepimizin vazifesi. Bu şekilde sivil toplum örgütleri olacak. Onlar çalışmalarını yapacak. Biz siyasetçiler de onların önünü açmaya,  onlara yardımcı olmaya gayret edeceğiz.  Önümüzdeki süreçte Ahbap hareketinin de çalışmanın içerisinde yer alması, bu güne kadar yapılan bu çalışmaya ciddi anlamda katkı sağlayacak. Bir farkındalık ortaya koyacak. Biraz daha büyüyen bu hareketi çok daha ileri noktaya götürecektir" dedi.
       Programın sürprizi ise ünlü sanatçı Haluk Levent oldu. Aynı zamanda Anadolu Halk ve Barış Platformu (Ahbap) başkanlığını yapan Haluk Levent, kurulacak tesisin inşaatı için finans saglayacak kampanyanın da yüzü oldu. Sevilen sanatçı ayrıca katılımcılar için de mini bir konser verdi. 


HABER: EMEL TOPAL AN 
İPEK YOLU HABER İZMİR

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz