İpek Yolu Haber Ajansı

NARKOTİK EKİPLERİ ÇALIŞMASI

NARKOTİK EKİPLERİ ÇALIŞMASI

Yalova İl Emniyet Müdürlüğümüz koordinesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotim Ekip Görevlilerimiz tarafından  uyuşturucu madde suçlarına karışan  şahısların tespiti ile yakalanmasına yönelik operasyonel çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir.

26.06.2024 Günü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Planlı ve Projeli dosyaları kapsamında İlimiz Genelinde Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti ile Hint Keneviri Bitkisi yetiştirdikleri, hasatı ile izleyen süreçte elde edilen uyuşturucu maddenin satışını yaptıkları tespit edilen şahıslar hakkında  Yalova İlimiz Merkezli olmak üzere İstanbul, Bursa ve Antalya İllerinde yapılan eş zamanlı operasyonlar düzenlenmiştir. Gerçekleştirilen operasyonlarda Narkotim ekip görevlilerimizce suça karıştıkları tespit edilen C.Z.  E.Z. İ.T. M.M. S.S. Ö.O. ve S.Y isimli şüpheli şahıslar olmak üzere toplam 7 şüpheli yakalanarak etkisiz hale getirilmeleri ile gözaltına alınmışlardır.

Ekip görevlilerimiz tarafından yakalanarak gözaltına alınan şüphelilerin ikamet adreslerinde ve kullanmış oldukları araçlarda Narkotik Maddeler Arama Köpekleri Gölge & Zeytin eşliğinde yapılan aramalarda;

27 Kök Hint Keneviri Bitkisi,

924 Gram Skunk Maddesi,

1 Adet Vakumlama Cihazı,

11 Adet Vakumlu Ambalaj Paketi,

2 Adet Hassas Terazi  ele geçirilmiştir.

Ayrıca yapılan aramalarda; Hint Keneviri Bitkisi Üretim ve Çoğaltmada kullanılan;

44 Adet LED Lambalar,

4 Adet Isı-Nem Ölçme Cihazı,

4 Adet Havalandırma Cihazı,

1 Adet Karbondioksit Tüpü,

1 Adet Havalandırma Kanalı,

Hint Keneviri Bitkisi yetiştirmede kullanılan çeşitli biyolojik ve kimyasal sıvı takviyeler ele geçirilmiştir.

Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve 2313 Sayılı Kanuna Muhalefet Suçlarından yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan C.Z.  E.Z. İ.T. M.M. S.S. Ö.O. ve S.Y isimli şüpheli şahısların haklarında düzenlenen tahkikat sonrası  sevk edilmişlerdir.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, çocuk ve gençliğin sağlıklı geleceğine dair uyuşturucu madde suçlarının önlenmesine yönelik mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir.


İPEK YOLU HABER

MMUSTAFA DOĞAN

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz