logo
Yükleniyor...
logo
add image
Ankara Turan Sarmısaklı Derneği’nden Birlik ve Beraberlik İftarı

Ankara Turan Sarmısaklı Derneği’nden Birlik ve Beraberlik İftarı


14 Mart 2026 18:26    Haber mehmet mustafa doğan    15 okunma

Ankara merkezli olarak 2018 yılında kurulan Ankara Turan Sarmısaklı Derneği, Ramazan ayının manevi atmosferinde geleneksel iftar programını gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu programda dernek üyeleri, hemşehriler ve davetliler aynı sofrada buluşarak Ramazan’ın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu paylaştı.

Dernek Başkanı Emir Türkay ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına çok sayıda davetli katıldı. Programa derneğin Balıkesir Akçay Temsilcisi Önder Yağmur, Kayseri İncesulular Derneği Başkanı İsmail  Çalap ve üyeleri ile dernek mensupları iştirak etti. Katılımcılar ezanın okunmasıyla birlikte aynı sofrada oruçlarını açarak Ramazan ayının paylaşma ve kardeşlik duygusunu birlikte yaşadı.

Programda konuşan Dernek Başkanı Emir Türkay, derneğin kuruluş amacının hemşehriler arasındaki dayanışmayı güçlendirmek, kültürel bağları canlı tutmak ve gelecek nesillere ortak değerleri aktarmak olduğunu belirtti. Türkay konuşmasında, Ramazan ayının toplumsal birlik ve beraberliği pekiştiren önemli bir zaman dilimi olduğunu vurguladı.

Başkan Türkay, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Ramazan ayı paylaşmanın, kardeşliğin ve birlikteliğin en güzel şekilde yaşandığı müstesna zamanlardan biridir. Bu mübarek ay vesilesiyle hemşehrilerimizle ve dostlarımızla aynı sofrada buluşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Derneğimiz kurulduğu günden bu yana birlik ve dayanışma ruhunu güçlendirmeye yönelik faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu tür organizasyonlar da hemşehrilerimizi bir araya getirerek güçlü bağlar kurmamıza vesile oluyor.”

İftar programının ardından söz alan derneğin Onursal Başkanı Ahmet Akkaya, Ramazan ayının toplumda kardeşlik duygularını pekiştirdiğini belirterek bu anlamlı organizasyonu düzenleyen dernek yönetimine teşekkür etti.

Daha sonra İsmail Çalap da kısa bir selamlama konuşması yaparak bu nazik davete katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve iki dernek arasındaki dostluk ve dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Konuşmaların ardından bazı dernek üyeleri de söz alarak birlik ve beraberlik mesajları paylaştı.

Duaların edilmesiyle devam eden programda katılımcılar uzun süre sohbet etme fırsatı buldu. Samimi bir atmosferde gerçekleşen iftar programı, çekilen hatıra fotoğrafları ve iyi dilek temennileriyle sona erdi.



Yorum Yap

Tüm Köşe Yazarları

ALİ DUYSAK
Ramazan Giderken… Gönlümüzde Kalanlar
Atiye Danış
Enflasyon Rakamları Değil, Hayat Pahalılığı Konuşuyor
AYFER KILIÇ
İmanı Ona Kafidir
Ayfer Turan
İNSANOĞLU
DİLEM YASAK
İhtiyaçları Kadar Alırlardı
Emel Topal
KADINLAR GÜNÜ
FERDA NAYMAN
KALBİMDEKİ YARALAR KANIYOR
M.ilknur Öztürk
CORONA VE KİTAP
Mehmet Mustafa Dogan
SAĞLIKLI YAŞAM SIRLARI
Murat OKUDUCU
Zamanın Yolculuğu- Ahir Zaman
MUSTAFA ŞAYIK
ASIL MESELE:NASIL İNSAN OLDUĞUMUZ
Neval Kütük
DEPRESYON DÖNÜŞÜMÜ
RAMAZAN GÜÇLÜ
İYİLİĞİN ÇEKİM GÜCÜ
Tandoğu Yazıcı
12 Mart 1918
alt alan
alt alan
Yukarı