logo
Yükleniyor...
logo
add image
ŞAHİN: “ÇANAKKALE, TÜM SAVAŞLARDAN AYRILAN BİR MİLLETİN İMAN VE FEDAKARLIK DESTANIDIR”

ŞAHİN: “ÇANAKKALE, TÜM SAVAŞLARDAN AYRILAN BİR MİLLETİN İMAN VE FEDAKARLIK DESTANIDIR”


17 Mart 2026 11:15    HABER: ALİ DUYSAK    57 okunma

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Şahin mesajında, dünyanın bugün de birçok coğrafyasında savaşların, çatışmaların ve büyük insani dramların yaşandığını belirterek, Çanakkale Zaferi’nin diğer savaşlardan farklı olarak bir milletin vatanı, hürriyeti ve istikbali için topyekûn verdiği eşsiz bir direnişin adı olduğunu vurguladı.

Şahin mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün dünyanın farklı coğrafyalarında savaşların acı yüzünü görmeye devam ediyoruz. Çanakkale’yi diğer tüm savaşlardan ayıran en önemli özellik ise bir milletin bağımsızlığı, onuru ve vatanı için tek yürek halinde verdiği mücadeledir. Çanakkale’de yazılan destan, yalnızca bir askeri zafer değil; imanla, cesaretle ve fedakarlıkla yazılmış bir millet iradesidir. ‘Çanakkale Geçilmez’ sözü, bu aziz milletin hiçbir şart altında esareti kabul etmeyeceğinin en güçlü ilanıdır.”

Gaziantep’in de Milli Mücadele’de gösterdiği kahramanlıkla aynı ruhu taşıyan şehirlerden biri olduğunu belirten Başkan Şahin, Çanakkale’de ortaya çıkan direniş ruhunun Anadolu’nun dört bir yanında olduğu gibi Gaziantep’te de büyük bir mücadeleye dönüştüğünü ifade etti.

“Çanakkale’de yakılan bağımsızlık meşalesi, Anadolu’nun dört bir yanında milletimizin direniş azmini büyütmüş, bu ruh Gaziantep’te de büyük bir destana dönüşmüştür. Gaziantep, işgale karşı gösterdiği kahramanca mücadeleyle ‘Gazi’ unvanını almış, vatan sevgisinin ve bağımsızlık kararlılığının sembol şehirlerinden biri olmuştur. Bu nedenle Çanakkale ruhu ile Antep savunması aynı inancın, aynı fedakarlığın ve aynı vatan sevgisinin eseridir.”

Başkan Fatma Şahin mesajının sonunda, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’de ve vatanın dört bir yanında bağımsızlık uğruna canını feda eden tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını belirterek, kahraman gazilere şükranlarını sundu.



Yorum Yap

Tüm Köşe Yazarları

ALİ DUYSAK
Güle Güle Ramazan…
Atiye Danış
Hak Aramak mı, Hakaret Avcılığı mı?
AYFER KILIÇ
Şoför
Ayfer Turan
İNSANOĞLU
DİLEM YASAK
İdamdan islama
Emel Topal
KADINLAR GÜNÜ
FERDA NAYMAN
GÜLÜMSE
M.ilknur Öztürk
CORONA VE KİTAP
Mehmet Mustafa Dogan
SAĞLIKLI YAŞAM SIRLARI
Murat OKUDUCU
Zamanın Yolculuğu- Ahir Zaman
MUSTAFA ŞAYIK
BİR TOPLUM NEDEN GÜÇSÜZLEŞİR
Neval Kütük
DEPRESYON DÖNÜŞÜMÜ
RAMAZAN GÜÇLÜ
İYİLİĞİN ÇEKİM GÜCÜ
Tandoğu Yazıcı
12 Mart 1918
alt alan
alt alan
Yukarı