logo
Yükleniyor...
logo
add image
 Akif Manaf Hoşgörü ve Barış Ödülü’ne Layık Görüldü

Akif Manaf Hoşgörü ve Barış Ödülü’ne Layık Görüldü


17 Mayıs 2026 20:06    HABER: ALİ DUYSAK    163 okunma

 

 

International Peace Prize ödüllü, Nobel Barış Ödülü adayı, barış aktivisti ve dünyaca ünlü yazar Akif Manaf, dünya genelinde yürüttüğü barış çalışmaları nedeniyle Üsküp Brezalılar Derneği tarafından “Hoşgörü ve Barış Ödülü”ne layık görüldü. Ödül, Üsküp Brezalılar Derneği Başkan Yardımcısı Sayın Faruk Badem tarafından takdim edildi.

Faruk Badem ödülün takdimi sırasında küresel barışın önemine dikkat çekerek, yazarın bu alanda yürüttüğü çalışmaları takdir ettiklerini ve kendisini bu nedenle bu ödüle layık bulduklarını ifade etti. Üsküp Brezalılar Derneği’nde gerçekleşen ödül takdimi öncesinde, dünyaca ünlü yazarın “Barış Psikolojisi” konulu söyleşisi gerçekleşti. Söyleşi, katılımcılardan yoğun ilgi gördü. 

Manaf’a Tüm Dünyadan Barış Ödülleri 

Manaf barış alanındaki aktif çalışmaları kapsamında yurt içi ve yurt dışından çok sayıda ödüle layık görülüyor. Kendisine Fransa merkezli Uluslararası Barış Assosiasyonu tarafından 2025 International Peace Prize ödülü ve İsveç’ten Global Peace Prize ödülleri sunulmuştu. Bunun yanı sıra Manaf’a, Türkiye’den Egeyön Barış Ödülü, Doğayla Barış Ödülü, Küresel Barış Ödülü, Yılın Barış İnsanı Ödülü, Barış Sanatı Ödülü, Barış ve İnsan Hakları ödülü, BULTÜRK Barış Ödülü, Sosyal Adalet ve Toplumsal Barış Ödülü, Küresel Bilinç ve Barış Ödülü, Evrensel Kardeşlik ve Barış Ödülü, Türk Dünyası Barış Ödülü, Özgürlük ve Barış Ödülü, Dayanışma ve Barış Ödülü, Diyalog ve Barış Ödülü, Barış için İnsanlık Ödülü, Birlik ve Barış Ödülü, Kadın ve Barış Ödülü ile Umut ve Barış Ödülleri takdim edilmişti.

Akif Manaf: “Eğer artan sayıda insan kendini savaş oyunlarına kaptırırsa, Üçüncü Dünya Savaşı kaçınılmaz olur.”

Ödülün takdiminde konuşan Manaf şu ifadeleri kullandı:

“Bir insan tercih ettiği oyunlar sayesinde ya yapıcı olur ya da yıkıcı. İşte barış oyunları yapıcıdır, savaş oyunları ise yıkıcıdır. Eğer artan sayıda insan kendini savaş oyunlarına kaptırırsa, Üçüncü Dünya Savaşı kaçınılmaz olur. Artan sayıda insanın kendisini savaş oyunlarına kaptırması nedeniyle şu an Üçüncü Dünya Savaşı’nın eşiğine gelmiş bulunmaktayız. Bu nedenle, bir an önce bireylerin iç dünyalarında barışı tesis ederek, yıkıcı savaş oyunlarından uzaklaşmaları çok büyük önem taşıyor.”

Akif Manaf’tan Küresel Barış İçin Somut Barış Projeleri 

Akif Manaf’ın küresel barışa yönelik çalışmaları yalnızca teorik söylemlerle sınırlı kalmayıp, aynı zamanda somut projelerle de hayata geçiriliyor. Manaf, yaklaşık yirmiye yakın dilde yayımlanan Barış Psikolojisi kitabının yanında, Barış İçinde Sağlıklı Yaşam Köyü projesine ve Barış Sanatı Programı’ndan Sürdürülebilir Barış için Dünya Değişim Günü’ne kadar birçok önemli barış projesine de aktif biçimde öncülük ediyor.

Dünyaca ünlü yazarın, kalıcı küresel barışın inşasına yönelik çalışmalarını önümüzdeki süreçte de kesintisiz olarak sürdürmesi bekleniyor. Elde edilen bilgilere göre Manaf, özellikle Barış Psikolojisi kitabının yayımlandığı yeni ülkeler başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerini ziyaret ederek okurları ve barış gönüllüleriyle bir araya gelmeye devam edecek.

 

 



Yorum Yap

Tüm Köşe Yazarları

ALİ DUYSAK
19 Mayıs: Bir Milletin Yeniden Doğuşu
Atiye Danış
Adalet Herkese Aynı Uzaklıkta mı?
AYFER KILIÇ
Ahde Vefa
Ayfer Turan
Azığınız neydi ?
DİLEM YASAK
İbadet Artarsa Rızık da Artar
Emel Topal
BİR YILDIZ KAYDI
FERDA NAYMAN
AŞK DUVARI
Murat OKUDUCU
Sevdiklerimizle Savaşmayı Bırakmak !!!
MUSTAFA ŞAYIK
DAĞINIKLIĞIN BEDELİ,SAVAŞIN GERÇEĞİ
Neval Kütük
Akif Manaf Hoşgörü ve Barış Ödülü’ne Layık Görüldü
RAMAZAN GÜÇLÜ
ÖNCE SAĞLIK
Tandoğu Yazıcı
Bu Tohumu Siz Ekebilir misiniz ?
Z. Abidin Toprak
Evrenin Genişlemesi
alt alan
alt alan
Yukarı